20000 mensen eten in de straten van Siena

Zoals jullie ongetwijfeld weten wordt er de avond voor de Palio in elke contrada samen gegeten in de straten of op de pleinen in de contrada. Dit noemt men hier de Cena della Prove Generale. Het is de laatste avond voor de Palio, de langste nacht, waarvan sommige hopen dat hij nooit zal eindigen. Een avond van hoop waarin men liederen zingt, luistert naar de speech van Kapitein en fantino,…

Gisterenmiddag werden in alle wijken voorbereidingen getroffen. Tafels werden klaargezet, eten werd bereid. We geven graag enkele cijfers van het aantal deelnemers per contrada. In Istrice verwelkomde men ongeveer 2700 gasten. In Montone waren dit er rond de 2000. Ook In Chiocciola haalde men vlot 1800 eters, een zelfde aantal bij Oca. In Nicchio waren dit er 1700, in Lupa 1300. Selva, Civetta, Onda en Leocorno haalden een cijfers van om en bij de 1000 personen.

Alles bij elkaar zijn dit er + 15000. Ook in de niet deelnemende wijken werd gegeten; in sommige zoals Bruco met +1000. Dat alles samen maakt dat er gisteren meer dan 20000 mensen zaten te eten in de straten van Siena.